Dead Cells: The End Is Near – Update 35’s de laatste grote veranderingen uitgelegd

Dead Cells: The End Is Near – Update 35’s de laatste grote veranderingen uitgelegd

Samenvatting:

Sinds de release in 2017 heeft Dead Cells spelers geboeid met zijn dynamische gameplay, regelmatige updates en samenwerkingen met iconische franchises als Castlevania en Hollow Knight. Nu bereiden de ontwikkelaars, Motion Twin en Evil Empire, zich voor om afscheid te nemen van deze geliefde roguelike met de laatste grote update, Update 35: The End is Near.

Deze update zit boordevol nieuwe functies, waaronder drie nieuwe mobs die uitdagende vloekmechanismen introduceren, krachtige nieuwe wapens, mutaties, legendarische toevoegingen en een herwerkt bioomsysteem dat grotere beloningen biedt voor hogere risico’s. Bovendien bevat de update uitgebreide toegankelijkheidsopties, waardoor het spel voor een breed scala aan spelers leuk blijft. Met deze update blijft Dead Cells de grenzen van roguelike-ontwerp verleggen en biedt spelers nog een laatste spannende ervaring voordat de ontwikkelaars verder gaan met nieuwe ondernemingen. In deze gedetailleerde verkenning van Update 35 gaan we dieper in op de nieuwe content, gameplay-veranderingen en wat deze betekenen voor de toekomst van Dead Cells. Ga met ons mee terwijl we het laatste hoofdstuk in de Dead Cells-saga ontdekken, waarin we het hoogtepunt vieren van jaren van innovatie en gemeenschapsgestuurde ontwikkeling.


Update 35: Het einde is nabij

Update 35: Het einde is nabij markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van Dead Cells. Als laatste grote update vertegenwoordigt het zowel het hoogtepunt van jaren van ontwikkeling als een oprecht afscheid van de ontwikkelaars, Motion Twin en Evil Empire. Sinds zijn debuut in 2017 heeft Dead Cells spelers geboeid met zijn vloeiende gevechten, ingewikkelde levelontwerp en de meedogenloze uitdaging die alleen een roguelike kan bieden. Door de jaren heen heeft de game niet alleen een sterke spelersbasis behouden, maar is hij ook voortdurend geëvolueerd door middel van talloze updates, samenwerkingen en uitbreidingen.

Deze update, getiteld The End is Near, is meer dan alleen een verzameling nieuwe functies en aanpassingen; het is een viering van de erfenis van het spel. Voor veel spelers is Dead Cells meer dan alleen een spel: het is een ervaring, een uitdaging en een community geweest. De beslissing van de ontwikkelaars om van dit de laatste grote update te maken spreekt boekdelen over de reis van de game en de impact ervan op de gamewereld.

video
play-rounded-fill

Nieuwe vloekmechanismen en mobs

Vloeken hebben altijd een cruciale rol gespeeld in Dead Cells, waardoor lagen van moeilijkheidsgraad en complexiteit aan de gameplay worden toegevoegd. Vanaf de begindagen van het spel waren vloeken een mechanisme dat een succesvolle run kon veranderen in een wanhopige strijd om te overleven. Of het nu de vervloekte kisten waren die krachtige beloningen boden ten koste van een onmiddellijke dood na een enkele treffer, of de vervloekte wapens die een onberispelijke uitvoering eisten, vloeken hebben ons er voortdurend aan herinnerd dat in Dead Cells geen enkele overwinning zonder risico komt.

In Update 35 is het vloekmechanisme op nieuwe en opwindende manieren uitgebreid. De introductie van vervloekte biomen en mobs die specifiek met vloeken omgaan, voegt een nieuwe uitdaging toe aan het spel. Spelers worden nu geconfronteerd met keuzes die verder gaan dan alleen overleven; ze moeten beslissen of ze het risico van vloeken willen omarmen voor de potentiële beloningen of op safe willen spelen en deze verraderlijke nieuwe elementen moeten vermijden.

Nieuwe mobs

De nieuwe mobs die in Update 35 worden geïntroduceerd, zijn ontworpen om het vloekmechanisme nog belangrijker te maken voor de gameplay-ervaring. Elk van deze mobs geeft zijn eigen unieke draai aan de manier waarop vloeken worden toegepast en beheerd, waardoor ze in elke run geduchte tegenstanders worden.

Zere verliezer: deze bende ziet er op het eerste gezicht misschien onschuldig uit, maar dat is het allesbehalve. De Sore Loser richt geen directe schade aan, maar volgt de speler voortdurend en probeert altijd dichtbij te komen. Hoewel het misschien een kleine ergernis lijkt, gaat het doden van een slechte verliezer gepaard met een aanzienlijke straf: de speler wordt vervloekt. Dit mechanisme dwingt spelers goed na te denken over hoe en wanneer ze met deze vijanden moeten omgaan, omdat elke moord hen dichter bij een vervloekte ondergang kan brengen.

Doom Bringer: De Doom Bringer is een melee-aanvaller met een dodelijke twist. In plaats van schade aan te richten, passen de aanvallen vloekstapels toe en verlammen de speler. Het echte gevaar schuilt in het feit dat als de speler 50 stapels vloek bereikt, hij onmiddellijk zal sterven. Deze bende vereist dat spelers alert zijn en hun aanvallen koste wat het kost vermijden, terwijl ze hun vloekniveaus zorgvuldig beheren.

Curser: De Curser is misschien wel de meest verraderlijke van de nieuwe mobs. Het lanceert een langzaam bewegend projectiel dat door muren kan gaan, waardoor het moeilijk te vermijden is. Als de speler wordt geraakt, loopt hij niet alleen schade op, maar krijgt hij ook 5 stapels vloek. Bovendien resulteert het te dicht bij de Curser komen in een stafbonk die verwoestend kan zijn in het heetst van de strijd. Deze bende vormt een constante bedreiging en dwingt spelers prioriteit te geven aan de eliminatie ervan, anders riskeren ze een snelle en vervloekte dood.

Wat zijn vervloekte biomen?

Vervloekte biomen zijn een nieuwe toevoeging in Update 35, ontworpen om de moed van zelfs de meest doorgewinterde Dead Cells-spelers op de proef te stellen. Deze biomen zijn omgevingen waar de spelregels aanzienlijk veranderen, waardoor vervloekte mobs worden geïntroduceerd en grotere beloningen worden geboden aan degenen die dapper genoeg zijn om binnen te komen. Maar deze beloningen hebben een hoge prijs: overleven is verre van gegarandeerd in deze gevaarlijke zones.

Vervloekte biomen verschijnen alleen in runs waarbij de speler een Boss Cell-niveau van 2 of hoger heeft bereikt. Deze beperking zorgt ervoor dat alleen spelers die al blijk hebben gegeven van een hoog niveau van vaardigheid en doorzettingsvermogen, deze biomen tegenkomen. Wanneer spelers een vervloekt bioom betreden, worden ze onmiddellijk geconfronteerd met een hoger niveau van gevaar, omdat deze gebieden worden bevolkt door vervloekte mobs die een run snel kunnen beëindigen als ze niet voorzichtig worden behandeld.

Risico’s en beloningen van vervloekte biomen

De belangrijkste aantrekkingskracht van vervloekte biomen zijn de grotere beloningen die ze bieden. Alle items die in deze biomen worden gedropt, of ze nu van vijanden, kisten of winkels zijn, zullen een uitrustingsniveau hoger zijn dan normaal. Bovendien wordt de kans op het tegenkomen van een vervloekte kist (een kist die de speler vervloekt bij het openen maar krachtige items bevat) met 10% vergroot. Deze prikkels maken vervloekte biomen verleidelijk voor spelers die hun personage snel willen versterken.

De risico’s zijn echter even groot. Elke vervloekte bioom bevat een willekeurige selectie vervloekte mobs, zoals de Sore Loser, Doom Bringer en Curser, die elk een unieke bedreiging vormen. Het aantal vervloekte biomen dat een speler in één run kan tegenkomen, wordt beperkt op basis van het Boss Cell-niveau, met een maximum van acht vervloekte biomen in een run van 5BC. Deze limiet zorgt ervoor dat spelers weliswaar in de verleiding komen om hun geluk te beproeven, maar dat ze niet voor onbepaalde tijd vervloekte biomen kunnen verbouwen.

De beslissing om een ​​vervloekt bioom binnen te treden is een gok die een speler succes kan bezorgen of zijn ondergang kan voorspellen. De grotere moeilijkheidsgraad betekent dat zelfs de meest ervaren spelers hun opties zorgvuldig moeten afwegen en moeten beslissen of de potentiële beloningen het risico waard zijn om het op te nemen tegen enkele van de dodelijkste mobs in het spel.

Anathema – Het vervloekte projectiel

Anathema is een nieuw wapen geïntroduceerd in Update 35 dat het thema risico en beloning perfect weergeeft. Met dit wapen kunnen spelers het hart van een Mushroom Boi eruit rukken en het afvuren als een zwaar projectiel dat AOE-schade (area-of-effect) aanricht. Er zit echter een addertje onder het gras: elke keer dat het projectiel een vijand raakt, wordt de speler vervloekt. Dit vloekmechanisme dwingt spelers uiterst voorzichtig te zijn in de manier waarop ze Anathema gebruiken, omdat elke succesvolle treffer hen een stap dichter bij de dood kan brengen.

Strategisch gezien is Anathema een krachtig hulpmiddel voor het beheersen van mensenmassa’s, waarmee je in één keer met groepen vijanden kunt omgaan. Het gebruik ervan moet echter worden afgewogen tegen de groeiende vloekstapels die zich snel kunnen ophopen. Spelers die de timing en positionering beheersen die nodig zijn om de effectiviteit van Anathema te maximaliseren en tegelijkertijd het risico op vloeken te minimaliseren, zullen het een waardevolle toevoeging aan hun arsenaal vinden.

Verwennerij – De vervloekte zuivering

Indulgence is nog een nieuw wapen dat een unieke draai geeft aan de vloekmechanismen in Dead Cells. Dit wapen roept een lichtstraal op de dichtstbijzijnde vijand en richt kritieke schade aan als de speler niet wordt vervloekt. Bovendien zuiveren vijanden die door deze straal worden gedood de speler van 3 stapels vloek, waardoor het een uitstekend hulpmiddel is om de vloekniveaus tijdens een run te beheren.

De ware kracht van Indulgence ligt in het vermogen om mee te schalen met het vloekniveau van de speler. Voor elke 5 stapels vloek die de speler heeft, vuurt Indulgence een extra straal af, met een maximum van 5 stralen per worp. Dit mechanisme moedigt spelers aan om vloeken strategisch aan te pakken, waarbij Indulgence wordt gebruikt om zowel schade aan te richten als hun vloeklast te verminderen. Het is een wapen dat zorgvuldige planning en uitvoering beloont, waardoor het een favoriet is voor spelers die houden van risicovolle gameplay met hoge beloningen.

Misericorde – Het risicovolle voltrefferwapen

Misericorde is een wapen dat krachtige kritieke treffers biedt onder specifieke omstandigheden, maar het risico met zich meebrengt dat de speler wordt vervloekt als niet aan die voorwaarden wordt voldaan. Het wapen brengt kritieke schade toe aan vijanden met minder dan 50% HP. Als de kritieke treffer het doelwit echter niet doodt, wordt de speler vervloekt.

Dit mechanisme maakt Misericorde tot een wapen met een hoge inzet dat een gamechanger of een risico kan zijn, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt. Spelers moeten nauwkeurig zijn en vertrouwen hebben in hun vermogen om verzwakte vijanden af ​​te maken, anders lopen ze het risico vloeken op te stapelen die hun run kunnen beëindigen. Misericorde is een wapen dat vakkundig spel beloont en een krachtig schadepotentieel biedt in ruil voor het risico op vloeken.

Nieuwe mutaties en hun effecten

Cursed Flask is een nieuwe mutatie die spelers een ongelooflijke krachtboost biedt, ten koste van aanzienlijke risico’s. Deze mutatie geeft de gezondheidsfles van de speler oneindig veel ladingen, wat betekent dat deze herhaaldelijk kan worden gebruikt zonder dat deze leeg raakt. Bij elk gebruik van de fles wordt de speler echter vervloekt met 20 stapels vloek, waardoor het een tweesnijdend zwaard wordt.

Het strategische gebruik van Cursed Flask is cruciaal. In situaties met hoge inzet kan het de genezing bieden die nodig is om moeilijke ontmoetingen te overleven, maar de vloeken die het toepast kunnen snel oplopen, waardoor de speler kwetsbaar wordt voor een onmiddellijke dood. Spelers die voor deze mutatie kiezen, moeten hun vloekniveaus zorgvuldig beheren, de fles alleen gebruiken als dat absoluut noodzakelijk is en de voordelen van genezing afwegen tegen de gevaren van het ophopen van vloeken.

Verdomde kracht: fatale slagen overleven

Damned Vigor is een mutatie die is ontworpen om spelers een tweede kans te geven in de meest erbarmelijke situaties. Wanneer de speler fatale schade krijgt, zorgt deze mutatie ervoor dat hij 2 seconden in leven kan blijven op 1 HP. Als de speler er gedurende deze tijd in slaagt een vijand te doden, wordt hij gered en kan hij doorgaan met rennen. Als dat niet het geval is, of als ze tijdens deze periode opnieuw worden geraakt, zullen ze onmiddellijk sterven.

Deze mutatie is een redder in nood in situaties waarin een enkele fout een run kan beëindigen. Het biedt spelers een korte kans om het tij in hun voordeel te keren, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor degenen die de voorkeur geven aan een agressieve, risicovolle speelstijl. De effectiviteit ervan hangt echter af van het vermogen van de speler om te profiteren van de korte periode die het biedt, waardoor het een mutatie wordt die snel denken en nauwkeurige uitvoering beloont.

Demonische kracht: kracht door vloeken

Demonic Strength is een mutatie die vloeken in een krachtbron verandert. Deze mutatie verhoogt de schade van de speler met 30% wanneer deze wordt vervloekt, waarbij de bonus met 2% toeneemt voor elke stapel vloeken. Voor spelers die graag de grenzen van het vloekmechanisme verleggen, biedt Demonic Strength een aanzienlijke boost aan hun aanvallende capaciteiten.

Deze mutatie is vooral effectief in combinatie met wapens en tactieken die de opeenstapeling van vloeken al aanmoedigen. Door het vloekmechanisme te omarmen, kunnen spelers verwoestende aanvallen op hun vijanden loslaten, waardoor demonische kracht een belangrijk onderdeel wordt van elke op vloek gerichte constructie. De mutatie verhoogt echter ook de inzet, want hoe machtiger de speler wordt, hoe dichter hij bij de overweldiging door zijn vloeken komt.

Herwerkte legendarische toevoegingen

Legendarische toevoegingen zijn altijd een kernelement geweest van Dead Cells en bieden unieke modifiers die de manier waarop wapens en items functioneren dramatisch kunnen veranderen. In Update 35 zijn verschillende legendarische toevoegingen herwerkt om nieuwe en opwindende gameplay-mogelijkheden te bieden. Deze herwerkingen zijn ontworpen om de strategische diepgang van het spel te vergroten, waardoor spelers meer opties krijgen om hun builds aan te passen en aan te passen aan de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

De herwerkte toevoegingen brengen een nieuw perspectief op bekende wapens en moedigen spelers aan om met verschillende combinaties en strategieën te experimenteren. Of het nu gaat om het vergroten van hun aanvallende capaciteiten, het verbeteren van hun verdediging of het toevoegen van nieuwe tactische opties, deze toevoegingen zorgen ervoor dat Dead Cells zelfs in de laatste grote update iets nieuws blijft bieden dat spelers kunnen ontdekken.

Opmerkelijke nieuwe toevoegingen

Vlekkeloos: bijna perfect: met deze nieuwe toevoeging kunnen spelers kritieke treffers blijven uitdelen als ze een vijand binnen één seconde nadat hij is geraakt, doden. Deze toevoeging beloont agressief, snel spel en moedigt spelers aan om midden in de strijd te blijven en te profiteren van hun momentum. Het is een krachtig hulpmiddel voor degenen die liever in de aanval blijven, waarbij bijna-ongelukken worden omgezet in kansen voor verwoestende aanvallen.

Gold Digger: Filthy Rich: Met deze toevoeging wordt de kritieke hit-vermenigvuldiger verhoogd op basis van de hoeveelheid goud die de speler heeft. Deze toevoeging voegt een interessante economische dimensie toe aan het spel, waarbij het beheren van hulpbronnen net zo belangrijk wordt als het beheren van gezondheid of wapens. Spelers die grote hoeveelheden goud verzamelen, zullen enorme schade aanrichten, waardoor deze toevoeging een waardevolle toevoeging is aan elke op schatten gerichte constructie.

Rampart: Mirror Coating: Mirror Coating reflecteert de schade van aanvallen die worden ontvangen terwijl ze onder invloed zijn van het krachtveld van het Rampart-schild. De schade weerspiegelde de schaal van de ontvangen aanval, waardoor deze toevoeging bijzonder effectief is tegen krachtige vijanden. Deze defensieve toevoeging keert de kracht van de vijand tegen hem, waardoor spelers zware slagen kunnen afweren en het tij van de strijd in hun voordeel kunnen keren.

Toegankelijkheidsverbeteringen in update 35

Een van de belangrijkste aandachtspunten van Update 35 is ervoor zorgen dat Dead Cells toegankelijk blijft voor een breed scala aan spelers. Daartoe introduceert de update verschillende nieuwe besturingsopties die zijn ontworpen om het spel intuïtiever en gemakkelijker te navigeren te maken. Spelers kunnen nu kiezen uit drie verschillende sets besturingspictogrammen: ‘Legacy’ (de huidige pictogrammen), ‘New’ (een schonere, bijgewerkte set) en ‘Big’ (een set gericht op toegankelijkheid, met grotere en gemakkelijker te gebruiken pictogrammen lezen).

Deze nieuwe besturingsopties maken deel uit van een bredere inspanning om ervoor te zorgen dat Dead Cells door zoveel mogelijk mensen speelbaar is. De update bevat ook nieuwe invoeropties voor acties zoals het navigeren door platforms, die kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de speler. Deze veranderingen maken het voor spelers gemakkelijker om de besturing van het spel aan te passen aan hun behoeften, zodat iedereen zonder frustratie kan genieten van de laatste grote update.

Visuele verbeteringen en interfaceverbeteringen

Naast de nieuwe besturingsopties brengt Update 35 ook verschillende visuele en interfaceverbeteringen met zich mee, gericht op het verbeteren van de algehele gameplay-ervaring. Een van de belangrijkste veranderingen is de toevoeging van een achtergrondoptie voor de meeste in-game tekst, die qua kleur en dekking kan worden aangepast. Deze functie maakt tekst gemakkelijker leesbaar, vooral in visueel drukke of donkere omgevingen, waardoor belangrijke informatie altijd duidelijk en toegankelijk is.

De update introduceert ook een aantal nieuwe camera-opties, waardoor spelers kunnen aanpassen hoe de camera zich tijdens het spelen gedraagt. Deze opties omvatten aanpassingen voor camerabewegingen als reactie op de acties van de speler, evenals instellingen voor hoe de camera reageert tijdens gevechten of bij het scherpstellen op interessante plaatsen. Deze aanpassingen geven spelers meer controle over hun kijkervaring, waardoor het gemakkelijker wordt om de actie bij te houden en door de uitdagende omgevingen van de game te navigeren.

Hoofdaanpassing: nieuwe skins en meer

Een van de luchtigere toevoegingen in Update 35 is de introductie van nieuwe hoofdskins, waarmee spelers het uiterlijk van hun personage verder kunnen aanpassen. Deze nieuwe skins bevatten opties die zijn gebaseerd op verschillende verschijningen van de Onthoofden in de geschiedenis van de game, evenals skins die zijn geïnspireerd door enkele van de meest iconische bazen van de game, zoals de Koningin en de Tijdbewaarder.

Voor spelers die van personalisatie houden, zijn deze nieuwe hoofdskins een welkome aanvulling en bieden ze een leuke manier om op te vallen in de levendige wereld van de game. De update bevat ook verschillende geheime skins, die spelers kunnen ontdekken door middel van onderzoek en experimenten. Deze verborgen skins voegen een extra laag mysterie en spanning toe aan het spel en moedigen spelers aan om dieper in de laatste grote update te duiken.

Veranderingen in de bioomroutering en hun effecten

De wijzigingen in de bioomroutering die in Update 35 zijn geïntroduceerd, hebben aanzienlijke gevolgen voor de algehele stroom en strategie van een Dead Cells-run. Door de verbindingen tussen biomen te veranderen, hebben de ontwikkelaars nieuwe paden gecreëerd die spelers kunnen verkennen, wat nieuwe kansen biedt voor strategische planning en aanpassing.

De toevoeging van een uitgang naar Master’s Keep in High Peak Castle opent bijvoorbeeld nieuwe mogelijkheden voor routing in de late game, terwijl de toevoeging van nieuwe verbindingen met biomen zoals Corrupted Prison en Ossuary alternatieve paden biedt voor spelers die op zoek zijn naar verwarring hun runs. Deze veranderingen zorgen ervoor dat zelfs ervaren spelers nieuwe uitdagingen en kansen zullen vinden in de laatste grote update, waardoor de game fris en dynamisch blijft aanvoelen.

Community- en ontwikkelaarsreflecties

Nu Dead Cells het einde van zijn reis bereikt, is de relatie tussen de ontwikkelaars en de community nog nooit zo duidelijk geweest. Tijdens de ontwikkeling van de game heeft het team van Motion Twin en Evil Empire ongelooflijk gereageerd op de feedback van spelers en deze gebruikt om de game door de jaren heen vorm te geven en te verfijnen. Deze laatste update is een bewijs van die gezamenlijke inspanning, waarin veel suggesties en ideeën uit de community zijn verwerkt.

In hun afscheidsbericht spraken de ontwikkelaars hun diepe dankbaarheid uit aan de spelers die Dead Cells vanaf het begin hebben gesteund. Deze update is niet alleen een afscheid van de ontwikkelaars, maar een viering van de community die Dead Cells tot zo’n succes heeft gemaakt. Het herinnert ons eraan dat Dead Cells in essentie altijd een spel is geweest over gemeenschap, uitdaging en het plezier van het overwinnen van schijnbaar onoverkomelijke tegenslagen.

De erfenis van dode cellen en de toekomst ervan

Als we terugkijken op de reis van Dead Cells, is het duidelijk dat de game een blijvende impact heeft gehad op het roguelike-genre. Met zijn innovatieve gameplay-mechanismen, strakke besturing en steeds evoluerende inhoud heeft Dead Cells een nieuwe standaard gezet voor wat een roguelike kan zijn. Het succes van de game heeft talloze andere titels geïnspireerd, en de invloed ervan is tegenwoordig terug te zien in veel van de populairste games van het genre.

Hoewel Update 35 het einde markeert van de grote updates voor Dead Cells, ziet de toekomst er nog steeds rooskleurig uit voor zowel de game als de ontwikkelaars. De erfenis van Dead Cells zal blijven voortleven via de gepassioneerde gemeenschap, en er bestaat geen twijfel over dat Motion Twin en Evil Empire nog veel meer spannende projecten in petto hebben voor de toekomst. Nu we afscheid nemen van Dead Cells, kunnen we troost putten uit de wetenschap dat dit niet het einde is, maar eerder het begin van een nieuw hoofdstuk voor zowel de ontwikkelaars als hun fans.

Conclusie

Update 35: The End is Near is een passende afsluiting van de opmerkelijke reis van Dead Cells. Met nieuwe vloekmechanismen, krachtige wapens, uitdagende mobs en verbeterde toegankelijkheidsopties omvat deze update alles wat Dead Cells tot een geliefde titel onder spelers heeft gemaakt. Terwijl we nadenken over de impact van deze laatste grote update, is het duidelijk dat Dead Cells een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op het roguelike-genre en nieuwe normen heeft gesteld voor gameplay-innovatie en community-betrokkenheid. Hoewel dit misschien wel de laatste grote update is, zal de erfenis van Dead Cells spelers en ontwikkelaars de komende jaren blijven inspireren.

Veelgestelde vragen
  • Wat is de betekenis van Update 35 in Dode cellen?
    • Update 35: The End is Near is de laatste grote update voor Dead Cells en markeert het einde van een tijdperk voor de game. Het introduceert nieuwe vloekmechanismen, mobs, wapens, mutaties en toegankelijkheidsopties, waardoor spelers nog een laatste grote inhoudsupdate krijgen voordat de ontwikkelaars verder gaan met nieuwe projecten.
  • Hoe werken vervloekte biomen in Update 35?
    • Vervloekte biomen zijn nieuwe gebieden in Dead Cells die verschijnen in runs met Boss Cell-niveau 2 of hoger. Deze biomen bevatten vervloekte mobs en bieden hogere beloningen, maar brengen ook grotere risico’s met zich mee. Spelers moeten beslissen of ze deze biomen betreden voor betere uitrusting en beloningen of ze vermijden om het gevaar te minimaliseren.
  • Wat zijn de nieuwe mobs die in Update 35 zijn geïntroduceerd?
    • Update 35 introduceert drie nieuwe mobs: Sore Loser, Doom Bringer en Curser. Elk van deze mobs heeft op unieke manieren interactie met het vloekmechanisme, waardoor spelers nieuwe uitdagingen en risico’s krijgen tijdens hun runs.
  • Wat zijn de nieuwe wapens in Update 35 en hoe werken ze?
    • De update voegt drie nieuwe wapens toe: Anathema, Indulgence en Misericorde. Anathema is een projectielwapen dat de speler vervloekt als hij een vijand raakt, Indulgence zuivert vloeken terwijl het schade aanricht, en Misericorde biedt kritieke treffers die de speler kunnen vervloeken als ze niet zorgvuldig worden gebruikt.
  • Hoe zijn de toegankelijkheidsopties verbeterd in Update 35?
    • Update 35 introduceert verschillende nieuwe toegankelijkheidsfuncties, waaronder nieuwe besturingspictogrammen, invoeropties, aanpassing van de tekstachtergrond en aanpassingen aan het cameragedrag. Deze verbeteringen maken Dead Cells toegankelijker voor een breder scala aan spelers, zodat iedereen van het spel kan genieten.