Gunvein: Een snelle bullet hell

Gunvein: Een snelle bullet hell

Samenvatting:

Gunvein, een razendsnel STG-spel, wordt op 11 mei gelanceerd op de Nintendo Switch via de Nintendo eShop. Gunvein, ontwikkeld door NGDEV, beloont spelers voor agressief spelen en beschikt over drie hoofdpersonages, elk met hun unieke speelstijl en vaardigheden. De game biedt verschillende modi, waaronder Standard/Console Mode, Arcade Mode en Roguelike Arrange Mode, en beschikt over een winkelsysteem waarmee spelers tijdens het spel verzamelde punten kunnen gebruiken om extra levens en power-ups te kopen.

Met online leaderboards en handige oefentools belooft Gunvein een spannende toevoeging te worden aan de Nintendo Switch-bibliotheek met games.


Over Gunvein

Gunvein is een snelle bullet hell STG-game ontwikkeld door NGDEV. Oorspronkelijk uitgebracht op Steam voor pc in 2022, wordt de game op 11 mei gelanceerd op Nintendo Switch via de Nintendo eShop. Gunvein zal later in 2023 ook beschikbaar zijn op PlayStation 4 en Xbox One.

Gunvein is geïnspireerd op klassieke arcadespellen zoals CAVE, Taito en Raizing/Eighting en biedt spelers een intense en lonende gameplay-ervaring. Spelers moeten het scherm domineren door loc-ons en geladen energiestoten te gebruiken om vijanden te overweldigen voordat ze het scherm kunnen overnemen. De game bevat drie hoofdpersonages, elk met hun unieke speelstijl en vaardigheden.

video
play-rounded-fill

Gameplay Mechanics

Gunvein biedt spelers een unieke ervaring met zijn drie hoofdpersonages, Riko, Miko en Lizzy. Riko bestuurt het Bagon-schip, dat snelheid en kracht biedt om vijandelijke aanvallen te ontwijken. Miko bestuurt het Damul-schip, dat een grote dekking, veiligheid en efficiëntie biedt. Tot slot bestuurt Lizzy het Gunex-schip, een zeer experimenteel schip dat vertrouwt op planning en voorspelling om vijanden te verrassen.

Spelers moeten het loc-on-systeem gebruiken om vijanden aan te vallen en geladen energiestoten gebruiken om enorme schade aan te richten. Bovendien kunnen spelers hun schoten tijdelijk versterken of een verwoestende bom ontketenen om destructieve feedbackloops te creëren.

Spelmodi

Gunvein biedt verschillende spelmodi, elk met zijn unieke uitdagingen en beloningen. Standaard/Console-modus biedt een bevredigend niveau van uitdaging voor spelers die niet op zoek zijn naar een credit clearing of hoge scores. Arcade Mode biedt een beperkte voorraad levens zonder doorgang, waardoor het een echte test is voor de vaardigheden van spelers. Ten slotte is de Roguelike Arrange-modus een procedureel gegenereerde versie van de vijf spelfasen, die eindeloze herspeelbaarheid biedt.

Kenmerken

Een van de unieke kenmerken van Gunvein is het winkelsysteem. Spelers kunnen de tijdens het spel verzamelde punten gebruiken om extra levens en power-ups te kopen. Dit systeem beloont spelers voor agressief spelen en stelt hen in staat hun kansen op succes te vergroten.

Een ander opwindend kenmerk van Gunvein is de schermopruimende bom. Spelers kunnen deze krachtige aanval ontketenen om het scherm van vijanden te verwijderen en een kettingreactie van explosies te creëren die tot enorme punten kan leiden.

Gunvein beschikt ook over online leaderboards, waardoor spelers hun scores kunnen vergelijken met anderen over de hele wereld. Er zijn handige oefentools beschikbaar om spelers te helpen hun vaardigheden te verbeteren en de mechanica van het spel onder de knie te krijgen.

Conclusie

Over het algemeen is Gunvein een opwindende toevoeging aan de bibliotheek met games van de Nintendo Switch. De unieke gameplay-mechanismen, verschillende spelmodi en lonende functies maken het tot een must-play voor fans van shoot ’em up-games. Met de lancering van de game op de Nintendo Switch kunnen spelers nu overal en altijd genieten van de intense en lonende gameplay-ervaring van Gunvein.

Veelgestelde vragen
  • 1. Op welke platforms is Gunvein beschikbaar?
    • Gunvein is momenteel beschikbaar op Steam voor pc en wordt op 11 mei gelanceerd op Nintendo Switch via de Nintendo eShop. De game komt later in 2023 ook naar PlayStation 4 en Xbox One.
  • 2. Hoe is de gameplay van Gunvein?
    • Gunvein is een razendsnel STG-spel dat is geïnspireerd op klassieke arcadespellen zoals CAVE, Taito en Raizing/Eighting. De game vereist dat spelers het scherm domineren door loc-ons en geladen energiestoten te gebruiken om vijanden te overweldigen voordat ze het scherm kunnen overnemen.
  • 3. Hoe werkt het winkelsysteem van Gunvein?
    • Met het winkelsysteem van Gunvein kunnen spelers tijdens het spel verzamelde punten gebruiken om extra levens en power-ups te kopen. Dit systeem beloont spelers voor agressief spelen en stelt hen in staat hun kansen op succes te vergroten.
  • 4. Welke spelmodi zijn beschikbaar in Gunvein?
    • Gunvein biedt verschillende spelmodi, waaronder Standard/Console Mode, Arcade Mode en Roguelike Arrange Mode. Elke spelmodus biedt spelers unieke uitdagingen en beloningen.
  • 5. Kunnen spelers wereldwijd concurreren met anderen in Gunvein?
    • Ja, Gunvein beschikt over online klassementen waarmee spelers hun scores kunnen vergelijken met die van anderen over de hele wereld.