Het Grand Festival in Splatoon 3: optredens, gevechten en exclusieve beloningen

Het Grand Festival in Splatoon 3: optredens, gevechten en exclusieve beloningen

Samenvatting:

Het Grand Festival is een van de meest verwachte evenementen in Splatoon 3, dat spelers samenbrengt voor een 72-uur durende viering die begint op 13 september. Tijdens dit Splatfest worden spelers uitgenodigd om te stemmen tussen teams uit het verleden, het heden en de toekomst, met unieke Tricolor Battles die centraal staan.

De optredens van de idolengroepen van het spel—Deep Cut, Squid Sisters en Off the Hook—bieden fans exclusief entertainment, inclusief de release van hun nieuwe single “Three Wishes.” Het festival zit vol met spannende uitdagingen, inclusief het Big Run-evenement, waar spelers Salmonid-indringers moeten afweren en gouden eieren moeten verzamelen om speciale beloningen te ontgrendelen. Nieuwe amiibo-releases voegen ook een extra laag plezier toe, waardoor spelers foto’s kunnen maken met hun favoriete idolen en speciale uitrusting kunnen verdienen. Of je nu een ervaren speler bent of nieuw bent in de Splatlands, het Grand Festival heeft voor ieder wat wils, waardoor het een evenement is dat je niet mag missen!


De spanning van het Grand Festival in Splatoon 3

Het Grand Festival in Splatoon 3 is een van de meest opwindende evenementen voor fans van de serie. Gepland van 13 tot 16 september, biedt dit 72 uur durende Splatfest spelers de kans om zich volledig onder te dompelen in de wereld van inktspattende chaos. Spelers krijgen niet alleen de taak om deel te nemen aan verschillende gevechten, maar het festival biedt ook ongelooflijke muziekoptredens en exclusieve beloningen die je niet mag missen. Wat dit festival onderscheidt van eerdere evenementen, is de omvang en aandacht voor detail. De drie idoolgroepen, Deep Cut, Squid Sisters en Off the Hook, treden gedurende het hele festival op, waardoor spelers ruim de gelegenheid hebben om te genieten van in-game concerten. Spelers kunnen deelnemen aan Tricolor Battles, een unieke spelmodus die een extra laag strategie en spanning toevoegt aan het evenement.

Wat maakt dit Splatfest speciaal

Het Grand Festival is meer dan zomaar een Splatfest. Dit evenement is ontworpen om een ​​waar feest te zijn van alles wat met Splatoon te maken heeft. Met de toevoeging van nieuwe gevechtslevels, emotes en interactieve elementen, kunnen spelers zich vermaken. Een van de belangrijkste kenmerken van het festival is de stemming tussen teams uit het verleden, heden en de toekomst, waardoor spelers zich kunnen afstemmen op wat het belangrijkst voor hen is. Daarnaast introduceert het festival vanaf het begin een speciaal Tricolor Battle-formaat, waarmee spelers zich kunnen storten op 4-vs-2-vs-2-actie. Deze unieke modus voegt complexiteit toe aan de traditionele 4-vs-4-wedstrijden, waarbij teams zowel aanvallende als verdedigende strategieën in evenwicht moeten brengen. Bovendien biedt het exclusieve Grand Splatlands Bowl-level, speciaal ontworpen voor Tricolor Battles, een gloednieuwe omgeving waarin spelers hun vaardigheden kunnen laten zien.

Belangrijke data en tijden om deel te nemen

Om het meeste uit het Grand Festival te halen, is het essentieel om de belangrijkste data en tijden te kennen. Het evenement begint om 2:00 CEST op 13 september en duurt tot 01:59 CEST op 16 september. Gedurende deze periode kunnen spelers deelnemen aan het Splatfest, genieten van de optredens en deelnemen aan Tricolor Battles. Het Big Run-evenement vindt plaats van 7 tot 9 september, en biedt spelers een extra kans om beloningen te verdienen door Golden Eggs te verzamelen. Dit pre-festivalevenement is cruciaal voor degenen die hun festivalervaring willen maximaliseren.

Hoe te kiezen tussen teams uit het verleden, het heden en de toekomst

Een team kiezen tijdens het Splatfest is een belangrijke beslissing, omdat het bepaalt voor welke kant je vecht tijdens het evenement. Spelers moeten kiezen tussen Past, Present en Future teams, die elk een ander perspectief vertegenwoordigen op wat het belangrijkst is. Past staat voor nostalgie en traditie, Present richt zich op leven in het moment en Future draait om vooruitkijken en innovatie. De keuze is niet alleen filosofisch; het heeft invloed op de gameplay-ervaring. Spelers in hetzelfde team werken samen om punten te verdienen in verschillende gevechten en het winnende team ontvangt speciale beloningen. Het is belangrijk om bij het selecteren van je team rekening te houden met je waarden en wat het meest bij je past.

Optredens van Deep Cut, Squid Sisters en Off the Hook

Een van de belangrijkste hoogtepunten van het Grand Festival zijn de liveoptredens van Splatoons iconische idoolgroepen. Deep Cut, de Squid Sisters en Off the Hook brengen de in-game wereld tot leven met levendige muziek en dans. Voor trouwe fans is dit een opwindende kans om alle drie de groepen samen te zien optreden op een festival dat hun talenten combineert.

De rol van elke groep in Splatoon 3

Deep Cut, de Squid Sisters en Off the Hook hebben elk een unieke plek in de Splatoon-serie. Deep Cut, een nieuwere toevoeging aan de Splatoon-wereld, is snel een favoriet bij fans geworden met hun energieke optredens en aparte stijl. De Squid Sisters, bestaande uit Callie en Marie, maken al deel uit van de franchise sinds de eerste game en worden aanbeden vanwege hun charmante dynamiek. Off the Hook, met Pearl en Marina, brengen een fris geluid en opwindende energie in hun optredens. Tijdens het festival kunnen spelers genieten van optredens van alle drie de groepen, die elk hun eigen flair en stijl op het podium brengen. Deze rotatie van artiesten zorgt ervoor dat elke speler de kans krijgt om hun favoriete idolen in actie te zien.

Exclusieve optredens en de single “Three Wishes”

Naast hun reguliere optredens zal het festival een speciale première van de nieuwe single “Three Wishes” bevatten, uitgevoerd door alle drie de groepen samen. Dit is een monumentaal moment in de geschiedenis van Splatoon, aangezien het de eerste keer is dat deze groepen samenwerken aan een single. Spelers kunnen een energieke performance verwachten die de feestelijke sfeer van het festival perfect vastlegt. De “Three Wishes” performance is een van de belangrijkste momenten van het festival en spelers worden aangemoedigd om deel te nemen aan de festiviteiten door de nieuwe emote-functie van het spel te gebruiken. Tijdens optredens kunnen spelers op richtingsknoppen drukken om zichzelf uit te drukken met exclusieve emotes, wat een leuke laag interactie toevoegt aan het evenement.

Hoe je de prestaties in het spel kunt bekijken en ervan kunt genieten

Om optimaal van de optredens te genieten, moeten spelers ervoor zorgen dat ze op het juiste moment op de juiste plek zijn. De optredens rouleren tijdens het festival tussen drie podia, waardoor spelers de concerten vanuit verschillende gezichtspunten kunnen ervaren. Controleer het in-game schema om het optreden van je favoriete groep te bekijken. Daarnaast ontgrendelen spelers die de rang “Ruler” of hoger bereiken tijdens het Splatfest speciale fotomomenten met de idoolgroepen. Deze foto’s kunnen worden genomen op het Giant Clam-podium, wat blijvende herinneringen aan het festival creëert. Degenen met de Splatoon 3 Expansion Pass hebben nog meer opties voor poses, waaronder exclusieve poses met de Squid Sisters en Off the Hook.

Tricolor Battles uitgelegd

Tricolor Battles zijn een van de meest opwindende en uitdagende aspecten van het Grand Festival. Deze modus zet drie teams tegen elkaar op in een 4-vs-2-vs-2-formaat, wat een nieuwe laag complexiteit toevoegt aan de standaard Turf War-wedstrijden. Spelers moeten zorgvuldig strategieën bedenken, omdat ze niet alleen zoveel mogelijk terrein moeten bedekken, maar ook hun territorium moeten verdedigen tegen twee tegengestelde teams.

Overzicht van het 4-vs-2-vs-2-formaat

Het 4-vs-2-vs-2-formaat is uniek voor Splatoon 3 en biedt een dynamische uitdaging voor spelers. Het leidende team heeft vier spelers, terwijl de andere twee teams elk twee spelers hebben. Deze onbalans creëert een gespannen en competitieve sfeer, aangezien de kleinere teams samenwerken om het grotere team uit te dagen. Om een ​​Tricolor Battle te winnen, zijn teamwork, strategie en snelle reflexen vereist. Het leidende team moet het Ultra Signal verdedigen, een speciaal doel dat een voordeel geeft aan het team dat het verovert. Ondertussen kunnen de twee kleinere teams samenwerken om te voorkomen dat het leidende team de controle over het Ultra Signal krijgt.

Strategische tips om Tricolor-gevechten te winnen

Om te slagen in Tricolor Battles, moeten spelers zich richten op zowel de aanval als de verdediging. Voor het leidende team is het doel om het Ultra Signal te beschermen en de controle over het grootste deel van het terrein te behouden. Dit vereist sterke communicatie en coördinatie tussen teamgenoten, evenals zorgvuldige positionering om aanvallen van de kleinere teams te blokkeren. Voor de kleinere teams is de sleutel tot de overwinning timing en samenwerking. Samenwerken om het Ultra Signal te veroveren kan het tij van de strijd keren, wat de kleinere teams een aanzienlijk voordeel geeft. Spelers moeten zich richten op het verstoren van de verdediging van het leidende team en tegelijkertijd zoveel mogelijk terrein bestrijken.

Alle Tricolor Battle Stages in Rotatie

Tijdens de eerste 48 uur van het festival krijgen spelers de kans om te strijden op alle voorgaande Tricolor Battle-levels. Dit omvat fan-favoriete maps zoals Scorch Gorge, die voorheen exclusief was voor het Legend of Zelda-thema Splatfest. Elk level biedt zijn eigen unieke uitdagingen, waardoor spelers hun strategieën dienovereenkomstig moeten aanpassen.

De speciale rol van de Grand Splatlands Bowl

De laatste 24 uur van het Grand Festival zullen een gloednieuw, exclusief podium laten zien: de Grand Splatlands Bowl. Dit podium is speciaal ontworpen voor Tricolor Battles en introduceert nieuwe mechanismen en strategische elementen die het een centraal punt van het festival maken. Spelers zullen hun tactieken moeten aanpassen om rekening te houden met de unieke lay-out en mogelijkheden die dit podium biedt. De Grand Splatlands Bowl is groter dan de meeste podia en heeft meerdere lagen terrein. Deze complexiteit creëert mogelijkheden voor hinderlagen en verrassingsaanvallen, waardoor het een uitdagend slagveld is voor zelfs de meest ervaren spelers. Het centrale gebied van de map is de thuisbasis van de Ultra Signal, waardoor het een fel bevochten zone is waar spelers te maken krijgen met intense concurrentie.

Hoe het Ultra-signaal op te vangen

Het veroveren van het Ultra Signaal is de sleutel tot de overwinning in de Grand Splatlands Bowl. Het Ultra Signaal verschijnt in het midden van het podium en geeft het team dat het verovert aanzienlijke voordelen. Wanneer het Ultra Signaal wordt geactiveerd, roept het de supporters van je team op, die helpen het omliggende gebied te beveiligen door het met inkt te bedekken. Om het Ultra Signaal succesvol te veroveren, moeten spelers hun inspanningen coördineren en de centrale zone verdedigen tegen de tegengestelde teams. Timing is cruciaal, aangezien één verkeerde beweging ertoe kan leiden dat het andere team het Ultra Signaal in plaats daarvan verovert. Het team dat deze doelstelling controleert, heeft een aanzienlijk voordeel, waardoor het een cruciaal onderdeel van de gevechtsstrategie wordt.

Gebruik de steigers in uw voordeel

Een van de unieke kenmerken van de Grand Splatlands Bowl zijn de steigers die het podium omringen. Deze steigers dienen als uitkijkpunten, waardoor spelers een hoog grondvoordeel hebben. Spelers kunnen de steigers gebruiken om het slagveld te verkennen, verrassingsaanvallen uit te voeren of het Ultra Signal te verdedigen tegen inkomende vijanden. De steigers bieden ook een geweldige plek om in-game foto’s te maken met je team of de idoolgroepen. Het gerucht gaat dat de steigers voor het Giant Clam-podium de beste hoeken bieden om memorabele momenten vast te leggen, dus vergeet niet om een ​​paar foto’s te maken tijdens het festival!

Big Run: Bescherm de Splatlands tegen Zalmachtigen

Voordat het Grand Festival officieel begint, krijgen spelers de kans om deel te nemen aan het Big Run-evenement, waar Salmoniden de Grand Splatlands Bowl binnenvallen. Van 7 tot 9 september moeten spelers samenwerken om golven van Salmonidenvijanden af ​​te weren en Gouden Eieren te verzamelen. Dit evenement is niet alleen een leuke uitdaging, maar ook een belangrijk onderdeel van de aanloop naar het festival, met waardevolle beloningen voor deelnemers.

De wereldwijde uitdaging: 700.000.000 gouden eieren verzamelen

De inzet voor het Big Run-evenement is hoog, aangezien spelers van over de hele wereld de taak krijgen om in totaal 700.000.000 gouden eieren te verzamelen. Als dit wereldwijde doel wordt bereikt, ontvangt iedereen die meedoet speciale beloningen. Dit moedigt spelers aan om samen te werken, niet alleen met hun directe team, maar ook met de hele Splatoon 3-community. Om bij te dragen aan het wereldwijde doel, moeten spelers de Salmonieten-baas verslaan en hun gouden eieren verzamelen. Elk verzameld ei brengt de community een stap dichter bij het bereiken van de 700.000.000-grens, waardoor de bijdrage van elke speler waardevol is.

Hoe u uw eiertelling kunt maximaliseren

Om je Golden Egg-aantal tijdens Big Run te maximaliseren, is het belangrijk om je te richten op teamcoördinatie en communicatie. Spelers moeten prioriteit geven aan het uitschakelen van baas-Salmoniden, omdat zij de meest waardevolle Golden Eggs laten vallen. Bovendien zal samenwerken om de eieren snel terug naar de mand te vervoeren je team helpen om eieren efficiënter te verzamelen. Het gebruiken van speciale wapens en vaardigheden op het juiste moment kan ook een groot verschil maken. Door je aanvallen zo te timen dat je meerdere Salmoniden tegelijk uitschakelt, kun je het veld leegmaken en kansen creëren om meer eieren te verzamelen.

Welke beloningen je kunt verdienen met Big Run

Spelers die meedoen aan Big Run hebben de kans om exclusieve beloningen te verdienen, waaronder visschubbenbeloningen en unieke uitrusting. Deze beloningen zijn alleen beschikbaar tijdens Big Run-evenementen, waardoor ze zeer gewild zijn bij spelers. Hoe meer Golden Eggs je verzamelt, hoe groter de kans dat je topbeloningen ontvangt, dus het is de moeite waard om de moeite te doen om het wereldwijde doel te bereiken.

Rangschikking tot “Heerser” en verder

Een van de belangrijkste doelen voor spelers tijdens het Grand Festival is om de felbegeerde “Ruler” rang te bereiken. Deze rang is een symbool van prestatie en toewijding, en degenen die deze rang bereiken ontgrendelen speciale beloningen en privileges. Om hoger te komen, moet je consistent deelnemen aan gevechten en overwinningen voor je gekozen team.

Het belang van het bereiken van de rang van heerser

Het bereiken van de Ruler-rang gaat niet alleen om prestige, het brengt ook tastbare voordelen met zich mee. Spelers die deze rang bereiken, ontgrendelen exclusieve fotomomenten met de idol-groepen, evenals speciale poses die in de game kunnen worden gebruikt. Deze beloningen zijn alleen beschikbaar voor spelers die Ruler bereiken, wat het een zeer wenselijk doel maakt voor deelnemers. Naast de standaard Ruler-beloningen kunnen spelers die de Splatoon 3 Expansion Pass bezitten nog meer beloningen ontgrendelen, waaronder exclusieve poses met de Squid Sisters en Off the Hook. Dit voegt een extra stimulans toe voor spelers om naar de top te streven.

Hoe je foto’s maakt met Deep Cut, Squid Sisters en Off the Hook

Spelers die de Ruler-rang of hoger bereiken, krijgen de kans om foto’s te maken met een van de drie idolengroepen – Deep Cut, Squid Sisters en Off the Hook – op het Giant Clam-podium. Deze foto’s zijn een geweldige manier om je succes tijdens het Grand Festival te herdenken en blijvende herinneringen aan het evenement te creëren. Om foto’s te maken, ga je gewoon naar het Giant Clam-podium zodra je de Ruler-rang hebt bereikt. Je kunt poseren met je gekozen idolengroep en als je de Expansion Pass hebt, ontgrendel je extra poses voor nog meer aanpassing.

Speciale houdingbeloningen voor heersers en hoger

Naast de standaardfotomogelijkheden ontgrendelen spelers die een rang boven Ruler bereiken een gloednieuwe pose die exclusief is voor het Grand Festival. Deze pose is ontworpen als symbool voor je succes en kan in toekomstige evenementen worden gebruikt als een manier om je prestaties te laten zien. Degenen met de Expansion Pass ontgrendelen ook extra poses voor de Squid Sisters en Off the Hook, waardoor je foto’s nog unieker worden. Deze poses zijn een leuke manier om je persoonlijkheid en stijl in de game uit te drukken.

Nieuwe Amiibo-releases en -uitrusting

Naast het Grand Festival worden er twee nieuwe sets amiibo-figuren uitgebracht, met de Squid Sisters en Off the Hook zoals ze verschijnen in de verhaalmodus van Splatoon 3 en de betaalde DLC, Side Order. Deze amiibo worden niet alleen geleverd met hun eigen speciale uitrusting, maar ontgrendelen ook nieuwe fotomomenten wanneer ze in de game worden gescand.

Squid Sisters en Off the Hook Amiibo-figuren

De nieuwe amiibo-figuren voor de Squid Sisters en Off the Hook zijn een must-have voor Splatoon-fans. Deze figuren tonen de personages in hun Splatoon 3-ontwerpen en ontgrendelen exclusieve uitrusting wanneer ze in de game worden gescand. Elk figuur wordt geleverd met een set speciale uitrusting die alleen via amiibo kan worden verkregen, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op de collectie van elke speler. Naast de uitrusting kunnen spelers de amiibo gebruiken om foto’s te maken met de personages in de game, wat nog meer mogelijkheden biedt om herinneringen aan het Grand Festival vast te leggen.

Nieuwe uitrusting en speciale poses ontgrendelen

Wanneer je de nieuwe amiibo-figuren scant, ontgrendel je exclusieve uitrusting die je kunt gebruiken in zowel Turf War- als Salmon Run-gevechten. Deze uitrusting is niet alleen stijlvol, maar biedt ook unieke statistieken die je een voorsprong kunnen geven in de strijd. De amiibo ontgrendelen ook speciale poses die je kunt gebruiken in de fotomodus, zodat je je in-game-ervaring verder kunt aanpassen.

Foto’s maken met Amiibo in Splatoon 3

Om foto’s te maken met je amiibo, scan je ze gewoon in het spel en bezoek je een aangewezen fotoplek. Je kunt poseren met de Squid Sisters of Off the Hook op verschillende locaties, wat zorgt voor een aantal echt memorabele snapshots. Deze foto’s kunnen worden gedeeld met vrienden of worden opgeslagen als herinnering aan je deelname aan het Grand Festival.

Strategieën voor Turf War en Salmon Run

Terwijl het Grand Festival zich vooral richt op Tricolor Battles en optredens, kunnen spelers ook deelnemen aan de klassieke Turf War- en Salmon Run-modi. Deze modi bieden extra mogelijkheden om beloningen te verdienen en je vaardigheden als Splatoon 3-speler te verbeteren.

Hoe je succesvol wordt in 4-tegen-4-veldslagen

In Turf War is het doel simpel: zoveel mogelijk van het podium bedekken met de inkt van je team. Om succesvol te zijn in Turf War is echter meer nodig dan alleen maar gedachteloos de grond inkleuren. Spelers moeten zich richten op het behouden van de controle over belangrijke gebieden van de map, zoals knelpunten en hooggelegen terrein, om een ​​strategisch voordeel te behalen. Samenwerken met je team is cruciaal in Turf War. Communicatie en coördinatie kunnen het verschil maken tussen winst en verlies, dus zorg ervoor dat je vijandelijke posities aanwijst en samenwerkt om zoveel mogelijk terrein te bedekken.

Tips om de Salmon Run Boss Waves te overleven

In Salmon Run vereist het overleven van de intense baasgolven coördinatie, timing en snelle reflexen. Elke baas Salmonid vormt een unieke uitdaging, dus het begrijpen van hun gedrag en aanvalspatronen is essentieel voor het succes van je team. Bijvoorbeeld, bazen zoals de Steel Eel en Stinger moeten prioriteit krijgen vanwege hun vermogen om je team snel te overweldigen, terwijl bazen zoals de Scrapper en Maws kunnen worden uitgeschakeld met wat meer geduld en planning. Een belangrijke strategie is om altijd met je team te communiceren. Of je nu de locatie van baas Salmonids roept of aangeeft dat je bent uitgeschakeld en hulp nodig hebt, effectieve communicatie zorgt ervoor dat je team zich snel kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Het verstandig gebruiken van speciale wapens is een ander belangrijk aspect: bewaar ze niet voor het allerlaatste moment, maar gebruik ze wanneer je team overweldigd is of wanneer er een bijzonder moeilijke baas verschijnt. Zorg er ten slotte voor dat je altijd de gouden eieren verzamelt die baas Salmonids laten vallen. Hoewel overleven cruciaal is, is het bereiken van het vereiste quotum van gouden eieren wat succes of falen in elke golf bepaalt. Efficiënt eieren verzamelen is de sleutel tot succes bij Salmon Run, dus werk altijd als team samen om de eieren zo snel mogelijk te verzamelen en te deponeren.

Amiibo-uitrusting combineren met gevechtsstrategieën

De uitrusting die bij de nieuwe Squid Sisters en Off the Hook amiibo-figuren wordt geleverd, kan een waardevolle aanwinst zijn in zowel Turf War als Salmon Run. Het is niet alleen visueel uniek, maar biedt ook stat-boosts die je een voordeel kunnen geven in gevechten. Of je nu turf inkt of golven van Salmonids aanpakt, de juiste uitrusting kan het verschil maken. Denk bij het plannen van je uitrusting na over hoe de amiibo-uitrusting je speelstijl aanvult. Als de uitrusting bijvoorbeeld je inktefficiëntie of mobiliteit verbetert, kan het bijzonder nuttig zijn in Turf War, waar het snel bedekken van terrein essentieel is. Ondertussen kan uitrusting die je verdedigingsmogelijkheden verbetert of je schade-output verhoogt, je in Salmon Run helpen de zwaarste golven te overleven. De juiste combinatie van uitrusting, wapens en teamcoördinatie zal je in beide modi tijdens het Grand Festival op succes voorbereiden.

Splatoon 3 Expansion Pass: Wat je moet weten

Voor spelers die nog dieper in de Splatoon 3-ervaring willen duiken, biedt de Expansion Pass een schat aan nieuwe content die zowel de singleplayer- als de multiplayer-modi verbetert. Met het Grand Festival in aantocht is dit het perfecte moment om te ontdekken wat de Expansion Pass te bieden heeft, vooral omdat het unieke beloningen en nieuwe gameplay-opties biedt die aansluiten bij het festival zelf.

Side Order: De herspeelbare singleplayercampagne

Een van de opvallende kenmerken van de Splatoon 3 Expansion Pass is de singleplayercampagne “Side Order”. Side Order is ontworpen om opnieuw te spelen en biedt een uitdagende nieuwe ervaring voor spelers die genieten van de soloavonturen van Splatoon. In deze modus ontdekken spelers de mysteries van de Splatoon-wereld via een reeks steeds moeilijkere missies, die elk strategisch denken en vaardigheden vereisen om te voltooien. De herspeelbaarheid van Side Order maakt het een geweldige aanvulling voor spelers die hun vaardigheden buiten multiplayerwedstrijden willen blijven aanscherpen. Of je nu een pauze neemt van Turf War of wacht op het volgende Splatfest, Side Order biedt eindeloze mogelijkheden om je vaardigheden op verschillende creatieve manieren te testen.

Nieuwe content in de Expansion Pass

Naast Side Order introduceert de Splatoon 3 Expansion Pass een verscheidenheid aan nieuwe content, waaronder exclusieve uitrusting, wapens en cosmetische items die alleen beschikbaar zijn voor pass-houders. Deze content verbetert niet alleen de kerngameplay-ervaring, maar biedt spelers ook een manier om op te vallen in zowel competitieve als coöperatieve modi. Voor degenen die deelnemen aan het Grand Festival, ontgrendelt de Expansion Pass extra poses voor de fotomodus, waardoor spelers nog meer memorabele momenten kunnen creëren met hun favoriete idolen. Het biedt ook toegang tot speciale beloningen die op geen enkele andere manier kunnen worden verkregen, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor toegewijde Splatoon-fans.

Hoe de Expansion Pass de festivalervaring verbetert

De Splatoon 3 Expansion Pass voegt een nieuwe laag van diepte toe aan het Grand Festival. Met de extra fotoposes en exclusieve uitrusting die bij de pas horen, kunnen spelers hun festivalervaring nog verder personaliseren. Of je nu je stijlvolle nieuwe uitrusting showt in Tricolor Battles of unieke foto’s maakt met de Squid Sisters en Off the Hook, met de Expansion Pass kun je het festival helemaal naar je eigen hand zetten. Voor spelers die tijdens het Splatfest de hogere rangen willen bereiken, kunnen de uitrusting en vaardigheden van de Expansion Pass ook een competitief voordeel bieden. De exclusieve content helpt spelers om op te vallen in de strijd, terwijl de extra voordelen de algehele festivalervaring verbeteren.

Conclusie

Het Grand Festival in Splatoon 3 is een onvergetelijk evenement aan het worden, met spannende Tricolor Battles, liveoptredens van Splatoons geliefde idoolgroepen en exclusieve beloningen. Spelers van alle niveaus zullen iets leuks vinden, of het nu gaat om de unieke uitdagingen van de 4-vs-2-vs-2-gevechten, de spanning van het Big Run-evenement of de kans om felbegeerde uitrusting en fotomomenten te verdienen. Met de toevoeging van de Splatoon 3 Expansion Pass wordt de festivalervaring nog rijker, met extra content en aanpassingsopties. Terwijl de Splatlands zich voorbereiden op dit levendige feest, moeten spelers zich voorbereiden om erin te duiken, zich bij hun gekozen team aan te sluiten en het meeste te halen uit de 72 uur aan non-stop actie.

Veelgestelde vragen
  • Wat is het Grand Festival in Splatoon 3?
    • Het Grand Festival is een speciaal Splatfest-evenement in Splatoon 3, met 72 uur aan Tricolor Battles, liveoptredens van Deep Cut, Squid Sisters en Off the Hook, en exclusieve beloningen voor deelnemers. Het begint op 13 september om 2:00 CEST en eindigt op 16 september om 01:59 CEST.
  • Hoe kies ik mijn team voor het Grand Festival?
    • Tijdens het festival stemmen spelers op de vraag: “Wat is het belangrijkste voor jou: het verleden, het heden of de toekomst?” Spelers sluiten zich vervolgens aan bij een van de drie teams en strijden in verschillende gevechten om punten te verdienen voor hun gekozen kant.
  • Wat zijn Tricolor Battles en hoe werken ze?
    • Tricolor Battles zijn een unieke spelmodus in Splatoon 3 waarin drie teams het tegen elkaar opnemen in een 4-vs-2-vs-2-formaat. Eén team heeft vier spelers, terwijl de andere twee teams elk twee spelers hebben. Het doel is om het meeste terrein te bestrijken en tegelijkertijd de Ultra Signal te verdedigen of te veroveren voor extra ondersteuning.
  • Wat is Big Run en hoe kan ik meedoen?
    • Big Run is een speciaal evenement waarbij spelers samenwerken om de Splatlands te beschermen tegen binnenvallende Salmoniden. Van 7 tot 9 september moeten spelers golven van Salmoniden verslaan en Gouden Eieren verzamelen. Als de wereldwijde community 700.000.000 Gouden Eieren verzamelt, krijgen deelnemers speciale beloningen.
  • Welke beloningen kan ik verdienen met het Grand Festival?
    • Spelers kunnen exclusieve beloningen verdienen, zoals nieuwe uitrusting, fotomomenten met idoolgroepen en speciale poses. Degenen die de Ruler-rang of hoger bereiken, ontgrendelen nog meer beloningen, waaronder speciale poses met de Squid Sisters en Off the Hook, vooral als ze de Splatoon 3 Expansion Pass bezitten.