Hoe Sabre Interactive een naadloze port of Kingdom Come Deliverance voor elkaar kreeg

Hoe Sabre Interactive een naadloze port of Kingdom Come Deliverance voor elkaar kreeg

Samenvatting:

Sabre Interactive stond voor een grote uitdaging toen ze Kingdom Come Deliverance naar de Nintendo Switch gingen porten. Het proces vereiste een nauwgezet onderzoek van de broncode en de middelen van het spel om de haalbaarheid ervan te bepalen. Toen ze eenmaal besloten om verder te gaan, concentreerde het team zich op het optimaliseren van het spel om ervoor te zorgen dat het niet alleen speelbaar maar ook leuk was.

Dit betekende het verminderen van middelen met een hoge resolutie, het vereenvoudigen van terreinafbeeldingen en het efficiënt beheren van het geheugen. Het meest uitdagende aspect was het behalen van een stabiele 30 fps, vooral in dichtbevolkte gebieden en tijdens intense gevechten. Ondanks de hindernissen is Sabre Interactive erin geslaagd een hoogwaardige game-ervaring op de Switch te leveren. Anton Vasilev, de hoofdprogrammeur, benadrukte het belang van het balanceren van prestaties, stabiliteit en kwaliteit, wat uiteindelijk leidde tot de succesvolle port van de game.


Kingdom Come Deliverance port

Het getalenteerde team van Sabre Interactive kreeg een enorme taak op zich toen ze besloten het veelgeprezen Kingdom Come Deliverance over te brengen naar de Nintendo Switch. Dit project bracht talloze uitdagingen met zich mee, van ervoor zorgen dat de game speelbaar was op de minder krachtige hardware tot het optimaliseren ervan om spelers een plezierige ervaring te bieden. In een recent interview deelde hoofdprogrammeur Anton Vasilev inzichten in het proces, waarbij hij de stappen uiteenzette die zijn genomen om deze hindernissen te overwinnen en hun doel te bereiken.

De uitdaging van porten naar de Nintendo Switch

Het overzetten van een complexe, resource-intensieve game als Kingdom Come Deliverance naar de Nintendo Switch is geen sinecure. De Switch is weliswaar een veelzijdig en populair gamingplatform, maar heeft hardwarebeperkingen in vergelijking met andere consoles en pc’s. Dit betekende dat Sabre Interactive innovatief en strategisch moest zijn in hun aanpak om ervoor te zorgen dat de game soepel op de Switch kon draaien zonder al te veel op te offeren op het gebied van prestaties en kwaliteit.

Eerste haalbaarheidsbeoordeling

Broncode en itemonderzoek

Voordat Sabre Interactive zich aan de haven waagde, moest hij beoordelen of het zelfs haalbaar was om Kingdom Come Deliverance op de Nintendo Switch uit te voeren. Dit omvatte een grondig onderzoek van de broncode en activa van het spel. Het team moest potentiële knelpunten en beperkingen identificeren die de prestaties op de hardware van de Switch zouden kunnen belemmeren. Deze eerste beoordeling was van cruciaal belang bij het bepalen van de reikwijdte van het project en de strategieën die nodig zouden zijn om het doel te bereiken.

Beslissen om verder te gaan met de haven

Na zorgvuldige overweging besloot het team van Sabre Interactive dat het porten van Kingdom Come Deliverance naar de Nintendo Switch inderdaad mogelijk was. Deze beslissing markeerde het begin van een uitgebreid en gedetailleerd optimalisatieproces. Het team begreep dat het simpelweg speelbaar maken van het spel niet voldoende was; het moest voor de spelers leuk zijn, wat betekende dat er een balans moest worden gevonden tussen prestatie en kwaliteit.

Het optimalisatieproces

Optimalisatie was de hoeksteen van het porteringsproces. Zonder dit zou de game waarschijnlijk last hebben van prestatieproblemen die afbreuk zouden kunnen doen aan de spelerservaring. Het team van Sabre Interactive moest verschillende technieken gebruiken om ervoor te zorgen dat de game soepel op de Switch draaide, terwijl de kwaliteit van de originele game zoveel mogelijk behouden bleef.

Assetbeheer en -reductie

Een van de eerste stappen in het optimalisatieproces was het beheren en verminderen van de activa van de game. Het team gebruikte de kunstmiddelen uit de Xbox One-versie van de game als uitgangspunt. Vervolgens hebben ze enkele statische objecten verwijderd en de MIP-niveaus met de hoogste resolutie voor alle assets verlaagd. Deze vermindering van de complexiteit van activa was nodig om te passen binnen de beperktere geheugen- en verwerkingsmogelijkheden van de Switch.

Prestatiehindernissen overwinnen

Het handhaven van een stabiele framesnelheid was een van de meest uitdagende aspecten van de port. Het team streefde naar 30 frames per seconde (fps) in zowel de handheld- als de dockmodus. Dit vereiste aanzienlijke aanpassingen en optimalisaties, vooral in delen van het spel die dichtbevolkt waren of intense actiescènes bevatten. Het team moest ervoor zorgen dat de game soepel en responsief bleef, zelfs tijdens deze veeleisende momenten.

Omgaan met gebieden met een hoge dichtheid

Gebieden met een hoge dichtheid, zoals dorpen en slagvelden, vormden een bijzondere uitdaging. Deze gebieden bevatten vaak talloze personages, objecten en effecten die de hardware kunnen belasten. Om dit aan te pakken, heeft het team de terreinafbeeldingen vereenvoudigd en de sleutelframesnelheid van sommige animatiesequenties verlaagd. Deze aanpassingen hielpen de prestatiedruk te verlichten en toch een visueel aantrekkelijke ervaring te bieden.

Technische aanpassingen

Om ervoor te zorgen dat de game effectief op de Switch kon draaien, moest het team verschillende technische aanpassingen doorvoeren aan de beeldkwaliteit en kunstmiddelen. Dit omvatte onder meer het verminderen van de resolutie van texturen en het vereenvoudigen van modellen. Het doel was om een ​​evenwicht te vinden tussen het behouden van visuele getrouwheid en het bereiken van de noodzakelijke prestatieverbeteringen. Ondanks deze bezuinigingen is het spel er nog steeds in geslaagd veel van zijn oorspronkelijke charme en details te behouden.

Terrein- en animatievereenvoudigingen

Naast het verminderen van de itemresolutie heeft het team ook de terreinafbeeldingen en enkele animatiesequenties vereenvoudigd. Dit werd gedaan om ervoor te zorgen dat het spel soepel kon verlopen zonder de hardware van de Switch te overbelasten. Door zich te concentreren op de meest kritische elementen van de gamebeelden en deze te optimaliseren, kon het team een ​​hoog detailniveau behouden waar dat er het meest toe deed.

Audio- en surroundgeluid-overwegingen

Een ander aspect van het optimalisatieproces betrof de audio van de game. Het team besloot af te zien van surround sound-ondersteuning voor de Switch-versie, wat hielp de verwerkingsbelasting te verminderen. Hoewel dit een compromis in de audiokwaliteit betekende, was het een noodzakelijke afweging om ervoor te zorgen dat de game soepel kon draaien en een consistente framesnelheid kon behouden.

Technieken voor geheugenverwerking

Efficiënte geheugenverwerking was cruciaal tijdens het porteringsproces. De Switch heeft een beperkter geheugen vergeleken met andere platforms, dus het team moest technieken implementeren om het geheugengebruik effectief te beheren. Dit omvatte onder meer het optimaliseren van de manier waarop gegevens werden geladen en verwijderd, het verkleinen van de geheugenvoetafdruk van verschillende game-items en het garanderen dat de game kon worden uitgevoerd zonder te crashen of aanzienlijke vertragingen te ondervinden.

Stabiliteit en kwaliteitsevenwicht

Het balanceren van stabiliteit en kwaliteit was een belangrijke doelstelling voor het team. Ze moesten ervoor zorgen dat de game stabiel en vrij van crashes was en tegelijkertijd de spelers een hoogwaardige ervaring bieden. Dit vereiste uitgebreide tests en afstemming om eventuele problemen die de gameplay zouden kunnen beïnvloeden, te identificeren en aan te pakken. De toewijding van het team aan dit evenwicht speelde een belangrijke rol bij het leveren van een gepolijste en plezierige game op de Switch.

Laatste testen en aanpassingen

De laatste fasen van het porteringsproces omvatten rigoureuze tests en aanpassingen. Het team voerde uitgebreide speltests uit om eventuele resterende problemen te identificeren en ervoor te zorgen dat de game in alle scenario’s soepel verliep. Dit omvatte het testen van zowel de handheld- als de dock-modus om consistente prestaties te garanderen. De feedback uit deze tests werd gebruikt om de laatste aanpassingen en optimalisaties door te voeren, zodat de game voldeed aan de hoge normen van Sabre Interactive.

30 fps bereiken: handheld versus dockmodus

Een van de belangrijkste prestaties van de port was het handhaven van een stabiele 30 fps in zowel handheld- als dock-modus. Dit vereiste een zorgvuldige afweging en optimalisatie om ervoor te zorgen dat het spel soepel kon verlopen, ongeacht hoe spelers ervoor kozen om te spelen. De inspanningen van het team op dit gebied wierpen hun vruchten af, wat resulteerde in een consistente en plezierige ervaring voor spelers op de Switch.

Belangrijkste punten uit het optimalisatieproces

De portering van Kingdom Come Deliverance naar de Nintendo Switch leverde Sabre Interactive een aantal belangrijke inzichten op. Het proces benadrukte het belang van een grondige planning, nauwgezette optimalisatie en rigoureus testen. Het toonde ook de behoefte aan flexibiliteit en innovatie aan bij het overwinnen van de unieke uitdagingen die de hardwarebeperkingen van de Switch met zich meebrengen. Deze lessen zullen ongetwijfeld waardevol zijn voor toekomstige projecten.

De toewijding en inspanningen van het team

De succesvolle port van Kingdom Come Deliverance to the Switch was een bewijs van de toewijding en inspanningen van het Sabre Interactive-team. Ondanks de talloze uitdagingen en obstakels bleef het team zich inzetten voor het leveren van een hoogwaardige ervaring voor spelers. Hun harde werk en doorzettingsvermogen wierpen hun vruchten af, wat resulteerde in een succesvolle port die voldeed aan de verwachtingen van zowel de ontwikkelaars als de spelers.

Conclusie

Het overbrengen van Kingdom Come Deliverance naar de Nintendo Switch was een belangrijke prestatie voor Sabre Interactive. Het team stond voor talloze uitdagingen, van ervoor zorgen dat de game speelbaar was op de minder krachtige hardware tot het optimaliseren ervan om spelers een plezierige ervaring te bieden. Door zorgvuldige optimalisatie en innovatieve oplossingen is het team erin geslaagd een hoogwaardige game-ervaring op de Switch te leveren. De lessen die uit dit project zijn geleerd, zullen ongetwijfeld waardevol zijn voor toekomstige inspanningen, en de succesvolle haven is een bewijs van de toewijding en expertise van het team.

Veelgestelde vragen
  • Wat was de grootste uitdaging bij het porten van Kingdom Come Deliverance naar de Nintendo Switch?
    • De grootste uitdaging was het bereiken van een stabiele framesnelheid, vooral in dichtbevolkte gebieden en tijdens intense actiescènes.
  • Hoe heeft Sabre Interactive de game voor de Switch geoptimaliseerd?
    • Ze hebben het materiaal met hoge resolutie verminderd, de terreinafbeeldingen vereenvoudigd, het geheugen efficiënt beheerd en technische aanpassingen doorgevoerd om de prestaties en kwaliteit te behouden.
  • Heeft de Switch-versie van Kingdom Come Deliverance functies verloren?
    • Ja, de Switch-versie ondersteunt geen surround sound en sommige statische objecten met hoge LOD-modellen zijn verwijderd om de prestaties te verbeteren.
  • Op welke framesnelheid draait Kingdom Come Deliverance op de Switch?
    • De game draait op 30 frames per seconde, zowel in de handheld- als in de dockmodus.
  • Welke inzichten deelde Anton Vasilev over het porteringsproces?
    • Anton Vasilev benadrukte het belang van het balanceren van prestaties, geheugenverwerking, stabiliteit en kwaliteit in het porteringsproces.